Layan Sebentar

Followers

Saturday, March 12, 2011

10 Tanda Kita Dah Tua

Assalamualaikum!

N3 nie Cikgu Tie buat untuk berkongsi tanda-tanda kita dah tua dengan anda.Secara kebetulan terbaca artikel nie.

Jom baca:




1. Dulu,kalau nak membaca… dari jauh pun bolehbaca.Sekarang dekat-dekat tak nampak… .kena jauh-jauh sikit.


2. Dulu kalau nak kencing,dari jauh… suuurrrrr!!!!!masuk… ..!!!!.Sekarang,kalau nak kencing,kena dekat-dekat,pelan-pelan lepas… baru masuk…


3. Dulu,masa tidur menghadap muka… rapat-rapat,sekarang,berlaga punggung saje… itu pun dah kira rapat sangat dah tu…


4. Dulu,mana-mana pergi mesti bawa minyak wangi ( dalam kereta ke,handbag ke..),sekarang, bawa juga… tapi minyak angin la…


5. Dulu,pakai baju mesti sama… sama color,sama design,sama brand… sedondon… Sekarang,”Asal kau ada baju nak pakai udah le… !”


6. Dulu,kalau nak kemana-mana,sanggup tunggu bini sampai sejam iron tudung… pakai tudung… ..Sekarang, “Alah… you pakai yang “wrinkle free” tu je la… .!”
( dalam hati… macam la ada orang nak tengok dia… hiyyyy!!!Malam tadi tak mau nak gosok… lembab!!)


7. Dulu sanggup jalan berbatu-batu teman bini shopping,sekarang… tunggu dalam kereta jer.Kejap-kejap SMS… “Lama lagi ker?” “Apa aje yang you cari nie… ?”


8. Dulu,hebat… .!!!sekarang tidak lagi ( maaf,sudah diubah! )


9. Dulu selalu duk puji lawa......sekarang selalu kata muka berkedut nampak tua. (maaf ,sudah diubah! )


10. Dulu,isteri nak tidur pakai shorts pun tak boleh,suruh buke… jangan pakai apa-apa.
Sekarang,isteri nak tidur pakai kemban pun kena suruh buke juga… .”Pakai baju yang senonoh sikit tak boleh ker… ?
__________________


sumber ---- > di sini

11 sudi komen N3 Cikgu Tie:

amalhaj said...

isk...isk...isk..... ade citer lucah gak nie cikgu tie oiiii hahahahahaha

kasihredha said...

senyum senyum

Prince Halilintar said...

hahahaha..klakar lar :D

gigiAriEma said...

hahaha. lawak tol la cikgu..
betoi2 jadi ke nih?

Cikgu Tie said...

amalhaj....
Dah ubah dah....hehehe tadi lupa nak ubah.

Cikgu Tie said...

kasihredha.....
teruskanlah senyum!

Cikgu Tie said...

Prince...
kelakar ker?hehehe...

Cikgu Tie said...

gigi....
entahlah,harap-harap tak berlaku pada kita.hehehe.....

intan.maisarah said...

hee..tuaa

Fairus Bin Mamat said...

ERM... KELAKAU LAH.. :)

Park Young Shake said...

Entry nie 13/12/1008...

http://www.mytownkajang.com/2008/12/korang-dah-tua-ke-belum.html

Hahaha.... yg penting hiburan hehhee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Sila klik dan layan sebentar!

Sahabat Online 3

Ikan Ajaib Yang Tak Pernah Kenyang Jika Diberi Makan.

Jangan Lupa Tolong Beri Makan Ikan Ajaibku Yang Selalu Lapar ini!

Bacaan Ayat-ayat suci