Layan Sebentar

Followers

Tuesday, March 1, 2011

Jadual Kerja Anjal Untuk Guru


Untuk Maklumat Lanjut Klik Di sini

Assalamualaikum!

Cikgu Tie malas nak kata apa hari ni.
Cikgu Tie masih dibelenggu dengan berita dalam akhbar Berita Harian kemarin.


Pada pandangan anda wajarkah j
adual kerja anjal dilaksanakan di sekolah?
Adakah benar  jadual kerja anjal ini dapat mengelakkan beban tugas guru?

Mampukah murid untuk belajar sampai ke petang?

Mungkin cara kita berfikir masing-masing tidak sama yer!


P/S***Harapan Cikgu Tie semoga tiada guru atau murid yang tertidur dalam kelas apabila jadual ini dilaksanakan.Hebat sungguh budak-budak sekolah sekarang yer....tak kenal erti jemu.Sanggup berada di sekolah dari pagi sampai ke petang.Dah tak ada dah zaman kanak-kanak bermain aci ligan,aci sembunyi,jengkek,masak-masak dan sebagainya macam zaman Cikgu Tie dulu-dulu.

Rindunya zaman kanak-kanak Cikgu Tie!huhuhu.....
Zaman dah berubah.

Apa yang menjadi persoalannya......
Betul ker murid kite tak jemu?


24 sudi komen N3 Cikgu Tie:

wahida said...

saya yg dgr pasal ni pun letih kak...huhu...

muCux said...

adik saya blk sekolah rehat jab pas2 ngadap buku. . saya blk keje tgk dier tgh ngadap buku . . .mlm saya tgk tv dier ngadap buku. . pagi2 saya nk solat subuh saya tgk dia ngadap buku lg. . .x jemu kew dia?

skg ramai budak yg cerdik pandai persaingan 2 byk. .
klau dulu dgr dapat murid dpt 1 or 2 A pun dah cukup pandai skg nie rase pelik klau murid 2 xde A. . .

Cikgu Tie said...

wahida....
kalau org yg dengar pun rasa letih,orang yang nak kena tanggung lagi ler.huhuhu....

Prince Halilintar said...

owh xbace plak berita tu..tapi budak2 ni klu belajar smpi ke ptg mmg boring..takut xdapt nk terima plak ilmu yg disampaikan..

zati embong said...

kena stay dr pgi smpai ke petang?

ada baiknya jugak. O.o

elak diorg sosial x tentu pasal lpas habes waktu sekolah tghari.

Fairus Bin Mamat said...

ERM.. PADA PENDAPAT SAYA.. BENDA NI ADA PRO DAN KONTRANYA.. SAMA2LAH SELIDIKI..

Cikgu Tie said...

muCux....
rajin adik muCux yer!Suka Cikgu Tie dengar.
Pagi belajar di sekolah,petang membaca kat rumah pulak....ubah angin,tak jemu ler sangat.
Agaknya kalau sampai petang kat sekolah jemu tak?...balik tentu letih kan!
Entahlah belum cuba belum tahu.

Cikgu Tie said...

Prince...
Itulah yang Cikgu Tie bimbangkankan.Kena mengajar murid time murid dah tak minat nak belajar.

Cikgu Tie said...

Zati....
memang baguslah untuk murid yang sosial.

Cikgu Tie said...

Fairus....
Kena cuba dulu baru tahu sama ada banyak kebaikan atau banyak keburukannya.Kan Fairus kannn!

muCux said...

cikgu kekadang saya ckp kat dia xdew life dok ngadap buku jew
pastu dia ckp kawan dlm kelas dia smue pndai2 dia takot nanti dia x leh lawan pas2 homework punya la byk. . .tp sekolah smpai ptg agak2 nye blk uma dak2 2 ada semagt nk blaja lg x? rase sure2 dah xdew semangt nye tol x

Cikgu Tie said...

muCux....
Itu tandanya dia seorang yang bersemangat nak berlumba utk berjaya.Bagus tu semangat mcm tu.
Bestnya dapat adik rajin mcm tu kann!

Abd Razak said...

Assalamualaikum...

Kebanyakan sekolah ada 2 sesi persekolahan, boleh ker nak laksanakan..

Cikgu Tie said...

w'salam saudara Abdul Razak....
Rasanya mungkin pilih sekolah tertentu ajer dulu kot sebagai percubaan.
kalau tidak macam yang saudara katakanlah....macam mana nak dilaksanakan kalau dah sekolah pun tak mencukupi.

Lady of Leisure said...

sesuai ke idak yer, susah jugak nak cakap sebab tak ada pengalaman lagi

Cikgu Nurin said...

Owwhhh tidaakkkkkk.........

*bertambah-tambah lah migrainku...*
Cer suruh deme yang bagi cadangan tu mengajo tengok......:(

Huraizah said...

no komen...kami di mesm da biasa blajarsampai petang..huhuu

miloais said...

kesian ngan budak2 zaman sekarang...
pagi - sekolah
petang - sekolah / koko @ sekolah agama
malam - tuisyen
penat tengok jadual depa ni!

Sham said...

cakap senang ler...suh dia buat tengok...

Cikgu Tie said...

Lady....
Tak yah cakap ler,kita tunggu dan lihat ajer yer!hehehe...

Cikgu Tie said...

Cikgu Nurin....
kalaulah boleh suruh depa yang cuba dulu dan kita tengok ajer dulu...hehehe bestnya.

Cikgu Tie said...

Huraizah....
Selamat mengajar sampai ke petang.hehehe.....

Cikgu Tie said...

Zaman miloais dulu macam tu dak?

Cikgu Tie said...

Setuju dengan Cikgu Sham....cakap memang senang.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Sila klik dan layan sebentar!

Sahabat Online 3

Ikan Ajaib Yang Tak Pernah Kenyang Jika Diberi Makan.

Jangan Lupa Tolong Beri Makan Ikan Ajaibku Yang Selalu Lapar ini!

Bacaan Ayat-ayat suci