Layan Sebentar

Followers

Friday, February 18, 2011

RESEPI SALAD BUAH-BUAHAN CIKGU TIE

Salad_buahan
Salad buah-buahan Cikgu Tie

Assalamualaikum !
Hari ni Cikgu Tie nak berkongsi resepi mudah Salad buah-buahan untuk dimakan seisi keluarga.

Bahan-bahan ( untuk 5 org )

  • 2 biji buah epal merah
  • 2 biji buah pear
  • 2 biji buah oren
  • Buah anggur
  • Nata de Cocoa perisa laici
  • Kismis
  • Mayonise 
  • Cara-caranya
  1. Potong dadu semua buah-buahan. Buah oren potong 6.
  2. Gaulkan potongan buah-buahan dengan Nata de Cocoa .
  3. Masukkan mayonise. Gaul. ( bilangan sudu mayonise  bergantung kepada kegemaran anda.)
  4. Akhir sekali, taburlah sedikit kismis. Sejukkan di dlm peti ais sebelum dihidang. 



Selamat mencuba!


P/S***Boleh ditambah dengan buah-buahan kesukaan anda yang lain.





18 sudi komen N3 Cikgu Tie:

kasihredha said...

wah sedap ni
segar di tekak

Cikgu Tie said...

kasihredha....
Meeemang sedap,cuba la buat sekali yer!hehehe...

wahida said...

sedapnya...nak try nak try...

Fairus Bin Mamat said...

WOW.. BESTNYA.. :)

Cikgu Tie said...

Wahida....
mesti cuba resepi ni tau!

Cikgu Tie said...

Fairus....
Balik pujuk org rumah buat yer!memang best ni....

nunama said...

sedap! hehe.
Cikgu Tie. Ritukan, kakak saya dan saya buat bersama. Kitorang add on asam. Bertambah kelazatannya. hehe. :)

Cikgu Nurin said...

Tie..tang mayonis tu,akak kena kurengkan...kalo tak 'alaiment' lari...hi hi hi...

AZRUL AZMI said...

kene gau sekali ngan air nata de coco tu ke..????
ke amik nata de coco saja...

best ke letak ngan mayonis...???

nampak best!!!!

jangan lupa visit2 blog It's Complicated!!!!

kak Erna said...

assalam cikgu tie.mintak izin nak mencuba..
mudah nampaknya dan dah tentu sedap kan..

bunga said...

wahh nampak best jer ni..bunga leh cuba wak ni.

Cikgu Tie said...

nunama....
Betul ke?Wah,nanti boleh cuba yer!

Cikgu Tie said...

Cikgu Nurin....
hehehe....

Cikgu Tie said...

Azrul Azmi....
Airnya kena buang ler....kalau tak jadi kuah ler.

Cikgu Tie said...

kak Erna...
silakan....memang bertujuan nak share pun.

Cikgu Tie said...

Bunga cubalah yer....sedap tau!

Mohd Nizam said...

nak sedap g,, tambah timun potong dadu.. petai potong halus...

Cikgu Tie said...

Mohd Nizam...
Timun potong dadu boleh tahan, petai potong halus nie kalau dimasukkan dalam salad nie takut terus berubah bau.hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Sila klik dan layan sebentar!

Sahabat Online 3

Ikan Ajaib Yang Tak Pernah Kenyang Jika Diberi Makan.

Jangan Lupa Tolong Beri Makan Ikan Ajaibku Yang Selalu Lapar ini!

Bacaan Ayat-ayat suci